Veelgestelde vragen (FAQ) over coaching in Groningen

Geen zin om alles door te lezen? Neem contact op.

Wordt coaching in Groningen vergoed?

Mindfulness Coaching (MBI) wordt vergoed door meerdere zorgverzekeraars. Je volgt dan een serie van 8 sessies. Check de vergoedingsmogelijkheden op Zorgwijzer.nl. Je ontvangt dan een vergoeding van maximaal €43,75 per sessie.

De andere coachingsvormen worden niet vergoed via zorgverzekeraars, maar ik zie dat werkgevers of het UWV vaak bereid zijn om in coaching te investeren. Als je wilt, kan ik contact opnemen met je werkgever om uit te leggen hoe coaching kan bijdragen aan jouw herstel. Vul het contactformulier in, zodat ik contact met jou kan opnemen.

Is er een wachtlijst voor coaching?

Nee, er is op dit moment geen wachtlijst. Ik kan je vertellen wat er mogelijk is als je contact met mij opneemt. In de regel kun je volgende week al starten.

Welke methodieken gebruik je?

Mindfulness MBSR / MBI (Kabat Zinn), ACT (Hayes), de Hechtingstheorie (Bowlby) en de Transitiecirkel van rouw en verlies (De School voor Transitie).

Moet ik thuis veel oefenen en lezen?

Niks moet, maar ik raad wel aan dat je tijdens de coaching ook thuis aan de slag gaat. Op deze manier beklijven de inzichten veel beter. Je wilt nieuwe patronen eigen maken en daarvoor dien je je brein te trainen. Mensen die thuis meer bezig zijn met de inzichten en oefeningen, halen meer uit de coaching dan mensen die dat niet doen. Maar het is aan jou. Niets is verplicht.

Wat is coaching en hoe kan het me helpen?

Coaching is een gestructureerd proces waarbij ik jou ondersteun om doelen te bereiken, persoonlijk en professioneel. Het kan je helpen bij het identificeren van obstakels, het ontwikkelen van vaardigheden en het nemen van actie om positieve veranderingen in je leven voor elkaar te krijgen.

Hoe lang duurt een coachingstraject?

De duur van een coachingstraject varieert. Het is afhankelijk van jouw vragen en doelen en mijn voorkeuren. Sommige trajecten kunnen enkele weken duren, terwijl andere maanden of zelfs langer kunnen duren.

Wat zijn enkele veelvoorkomende doelen die mensen hebben bij het zoeken naar coaching?

Veelvoorkomende doelen bij coaching zijn onder andere het verbeteren van zelfvertrouwen, het vinden van balans tussen werk en privéleven, het verbeteren van communicatievaardigheden, het bereiken van carrièredoelen, en het omgaan met stress.

Is coaching geschikt voor mij als ik geen specifiek probleem heb maar gewoon mijn leven wil verbeteren?

Ja, coaching kan ook nuttig zijn voor mensen die hun leven willen verbeteren, hun vaardigheden willen ontwikkelen of meer voldoening willen halen uit hun werk of relaties.

Hoe verloopt een typische coachingssessie?

Een typische coachingssessie begint vaak met het bespreken van je doelen en het identificeren van eventuele obstakels die je tegenkomt. Vervolgens zal ik je ondersteunen bij het ontwikkelen van een actieplan en het nemen van concrete stappen om je doelen te bereiken.

Hoe kan coaching mij helpen bij mijn loopbaanontwikkeling?

Coaching kan je helpen bij je loopbaanontwikkeling door je te ondersteunen bij het stellen van doelen, het identificeren van carrièremogelijkheden, het ontwikkelen van vaardigheden en het nemen van actie om je loopbaandoelen te bereiken.

Is coaching geschikt voor het verbeteren van mijn relaties?

Ja, coaching kan ook worden gebruikt om relaties te verbeteren door te werken aan communicatievaardigheden, conflicthantering en het versterken van verbindingen binnen relaties.

Zijn coachingssessies in Groningen ook online beschikbaar?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt volledig online coaching ontvangen, maar er zijn ook hybride oplossingen.

Zijn coachingssessies vertrouwelijk?

Ja, coachingssessies zijn vertrouwelijk en alle informatie die tijdens de sessies wordt besproken, wordt als strikt vertrouwelijk behandeld.

Hoe kan ik beoordelen of een coach de juiste match voor mij is?

Je kunt beoordelen of ik de juiste match voor je ben door te kijken naar mijn ervaring, opleiding, specialisaties en persoonlijke stijl. Je krijgt een globale indruk door mijn website door te lezen. Het is ook belangrijk om een kennismakingsgesprek te hebben om te zien of er een goede klik is en of je je op je gemak voelt.

Worden coachingstrajecten bij Arjen Hartsema vergoed door een arbo-arts?


Ja, coaching kan worden vergoed door de werkgever op advies van een arbo-arts, vooral als het traject bijdraagt aan het verminderen van ziekteverzuim, het verbeteren van werkhervatting of het voorkomen van burn-out. Dit gebeurt vaak binnen de richtlijnen van de Wet Verbetering Poortwachter.

Hoe werkt een vergoeding via de arbo-arts?
De arbo-arts beoordeelt samen met de werkgever of coaching een nuttige interventie is. Wanneer zij akkoord gaan, betaalt de werkgever de kosten van het traject. Het traject moet aansluiten bij de doelen van herstel, preventie of duurzame inzetbaarheid.

Moet ik zelf contact opnemen met de arbo-arts?
Nee, meestal bespreekt de werknemer met de arbo-arts dat coaching wenselijk is. Je kunt hen informeren over mijn diensten en hoe deze kunnen bijdragen aan jouw herstel of ontwikkeling. Ik kan je ook helpen bij het formuleren van een voorstel richting de arbo-arts of werkgever.

Voor welke situaties is coaching geschikt?
Coaching kan onder andere worden ingezet voor:
• Het omgaan met werkstress.
• Burn-outpreventie en -herstel.
• Het vergroten van mentale veerkracht en vitaliteit.
• Ondersteuning bij werkhervatting.
• Het vinden van balans tussen werk en privé.

Wat moet ik doen als ik coaching via de arbo-arts wil?
Bespreek je situatie met je arbo-arts of bedrijfsarts. Geef aan dat coaching kan bijdragen aan jouw herstel of werkhervatting. Laat hen contact opnemen met je werkgever om de vergoeding te regelen. Ik kan je ook voorzien van een concreet plan van aanpak dat je kunt delen met je arbo-arts of werkgever.

Hoe weet ik of mijn werkgever de kosten vergoedt?
De uiteindelijke beslissing ligt bij je werkgever. Werkgevers zijn vaak bereid coaching te vergoeden als het bijdraagt aan re-integratie of het voorkomen van verdere uitval. De arbo-arts kan hierbij adviseren.

Wat als mijn werkgever niet akkoord gaat met een vergoeding?
Mocht de werkgever de kosten niet willen dragen, kun je zelf beslissen om in coaching te investeren. Ik help je graag bij het vinden van een passende oplossing.

Kan ik een offerte krijgen voor mijn arbo-arts of werkgever?
Ja, ik stel graag een duidelijke offerte op waarin het doel, de opzet en de verwachte resultaten van het traject worden beschreven. Hiermee kun je jouw arbo-arts en werkgever overtuigen van de meerwaarde van coaching.

Wat maakt jouw coaching geschikt voor vergoeding door een arbo-arts?
Mijn trajecten zijn professioneel en gericht op herstel, preventie en ontwikkeling. Ik beschik over relevante certificeringen en ervaring in het begeleiden van werknemers bij stress, burn-out en werkhervatting. Mijn aanpak sluit aan bij de eisen van de Wet Verbetering Poortwachter.

Heb je een andere vraag? Neem contact op.