Veelgestelde vragen (FAQ) over coaching in Groningen

Geen zin om alles door te lezen? Neem contact op.

Wordt coaching in Groningen vergoed?

Mindfulness Coaching (MBI) wordt vergoed door meerdere zorgverzekeraars. Je volgt dan een serie van 8 sessies. Check de vergoedingsmogelijkheden op Zorgwijzer.nl. Je ontvangt dan een vergoeding van maximaal €43,75 per sessie.

De andere coachingsvormen worden niet vergoed via zorgverzekeraars, maar ik zie dat werkgevers of het UWV vaak bereid zijn om in coaching te investeren. Als je wilt, kan ik contact opnemen met je werkgever om uit te leggen hoe coaching kan bijdragen aan jouw herstel. Vul het contactformulier in, zodat ik contact met jou kan opnemen.

Ik ben een vrouw. Kan ik ook coaching in Groningen krijgen van Arjen?

Natuurlijk kan dat! Ik coach veelal mannen, maar alle mensen kunnen coaching krijgen, ongeacht of je je man, vrouw of iets anders voelt. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Is er een wachtlijst voor coaching?

Soms wel, soms niet. Ik kan je vertellen wat er mogelijk is als je contact met mij opneemt. In de regel kun je binnen enkele weken starten.

Welke methodieken gebruik je?

Mindfulness MBSR / MBI (Kabat Zinn), ACT (Hayes), de Hechtingstheorie (Bowlby) en de Transitiecirkel van rouw en verlies (De School voor Transitie).

Moet ik thuis veel oefenen en lezen?

Niks moet, maar ik raad wel aan dat je tijdens de coaching ook thuis aan de slag gaat. Op deze manier beklijven de inzichten veel beter. Je wilt nieuwe patronen eigen maken en daarvoor dien je je brein te trainen. Mensen die thuis meer bezig zijn met de inzichten en oefeningen, halen meer uit de coaching dan mensen die dat niet doen. Maar het is aan jou. Niets is verplicht.

Wat is coaching en hoe kan het me helpen?

Coaching is een gestructureerd proces waarbij ik jou ondersteun om doelen te bereiken, persoonlijk en professioneel. Het kan je helpen bij het identificeren van obstakels, het ontwikkelen van vaardigheden en het nemen van actie om positieve veranderingen in je leven voor elkaar te krijgen.

Hoe lang duurt een coachingstraject?

De duur van een coachingstraject varieert. Het is afhankelijk van jouw vragen en doelen en mijn voorkeuren. Sommige trajecten kunnen enkele weken duren, terwijl andere maanden of zelfs langer kunnen duren.

Wat zijn enkele veelvoorkomende doelen die mensen hebben bij het zoeken naar coaching?

Veelvoorkomende doelen bij coaching zijn onder andere het verbeteren van zelfvertrouwen, het vinden van balans tussen werk en privéleven, het verbeteren van communicatievaardigheden, het bereiken van carrièredoelen, en het omgaan met stress.

Is coaching geschikt voor mij als ik geen specifiek probleem heb maar gewoon mijn leven wil verbeteren?

Ja, coaching kan ook nuttig zijn voor mensen die hun leven willen verbeteren, hun vaardigheden willen ontwikkelen of meer voldoening willen halen uit hun werk of relaties.

Hoe verloopt een typische coachingssessie?

Een typische coachingssessie begint vaak met het bespreken van je doelen en het identificeren van eventuele obstakels die je tegenkomt. Vervolgens zal ik je ondersteunen bij het ontwikkelen van een actieplan en het nemen van concrete stappen om je doelen te bereiken.

Hoe kan coaching mij helpen bij mijn loopbaanontwikkeling?

Coaching kan je helpen bij je loopbaanontwikkeling door je te ondersteunen bij het stellen van doelen, het identificeren van carrièremogelijkheden, het ontwikkelen van vaardigheden en het nemen van actie om je loopbaandoelen te bereiken.

Is coaching geschikt voor het verbeteren van mijn relaties?

Ja, coaching kan ook worden gebruikt om relaties te verbeteren door te werken aan communicatievaardigheden, conflicthantering en het versterken van verbindingen binnen relaties.

Zijn coachingssessies in Groningen ook online beschikbaar?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt volledig online coaching ontvangen, maar er zijn ook hybride oplossingen.

Zijn coachingssessies vertrouwelijk?

Ja, coachingssessies zijn vertrouwelijk en alle informatie die tijdens de sessies wordt besproken, wordt als strikt vertrouwelijk behandeld.

Hoe kan ik beoordelen of een coach de juiste match voor mij is?

Je kunt beoordelen of ik de juiste match voor je ben door te kijken naar mijn ervaring, opleiding, specialisaties en persoonlijke stijl. Je krijgt een globale indruk door mijn website door te lezen. Het is ook belangrijk om een kennismakingsgesprek te hebben om te zien of er een goede klik is en of je je op je gemak voelt.

Heb je een andere vraag? Neem contact op.