Over Arjen Hartsema

Arjen Hartsema

Coach in Groningen, Mindfulness Specialist, wannabe-boswachter en ondernemer

Mijn cursor knippert 1000 keer voordat ik iets over mezelf kan schrijven. Wie ik ben, dat is zo moeilijk uit te leggen! Wat ik doe is makkelijker, want dat is zichtbaar. Maar wie ik ben, poe.

Ik begin met wat ik doe in mijn eigen tijd: ik ben het liefste buiten en draag het liefste kleren die lang meegaan. Ik wandel graag meerdaagse wandeltochten in bossen en over bergen. Zo is ook het initiatief de Dutch Forest Trail ontstaan. Mijn vrouw en ik onderhouden een vrij grote moestuin, waaruit we met het hele gezin goed van kunnen eten. Ik speel piano, draai graag een plaatje onder het genot van een speciaalbiertje en ik ben trainer/coach van twee meidenvolleybalteams. Ik vind het geweldig om de vrijdagmiddagen met mijn kinderen op pad te gaan. Ik vind dat ik teveel tijd naar beeldschermen zit te staren en wil dat graag anders, maar het lijkt een eeuwige strijd. Ik heb vlagen dat het mij voor de wind gaat, maar het zit soms ook flink tegen. Maar ik blijf leren en als ik terugkijk, ben ik blij dat ik ben waar ik nu ben.

En wat ik doe als ik werk: Ik heb van 2006 tot 2017 in het onderwijs gewerkt als docent. Daarna ben ik mindfulnesstrainer VMBN geworden en heb ik meerdere groepen mindfulness verzorgd als zelfstandige. Media 2017 kon ik instromen als mede-eigenaar in StressWise, dat Centrum voor Mindfulness en MindfulnessFabriek onder z’n hoede heeft. Mijn managementvaardigheden, ondernemersskills en trainers/coachingsvaardigheden heb ik hier verder kunnen ontwikkelen. In 2022 heb ik mij bijgeschoold tot Secure Base (team)coach. In 2024 met ik partner van Finding Ways, dat zich inzet voor een duurzame toekomst. Al deze elementen (docentschap, ondernemerschap, trainerschap, manager en coach) combineer ik nu in mijn coachpraktijk.

En eigenlijk zegt bovenstaande nog steeds niet zoveel over wie ik ben.

Flarden van wie ik ben aan de buitenkant: een man geboren in 1981, vader van twee kinderen van 12 en 8 en echtgenoot van een fantastisch lieve vrouw. Ik ben een buurman en een vriend.

En iets van de binnenkant: Ik combineer graag mijn hoofd met mijn hart (als ik dat niet doe, loop ik vast). Ik hou van echtheid, van kwaliteit en van speelsheid. Van diepgang en van luchtigheid. Mensen geven mij terug dat ze bij mij een rust ervaren dat ze de mogelijkheid geeft om zelf naar binnen te keren. Maar ook ervaren zij de energie om gas te kunnen geven en dingen voor elkaar te krijgen. Ik ben een zoeker naar schoonheid, een verkenner, een inspirator en een reisleider als dat nodig is. Ik ben tevreden als ik besef dat de liefde stroomt en dat het oké is zoals het is (hoe het ook maar is).

Ben jij op zoek naar meer mentale stevigheid en denk je dat ik je zou kunnen helpen? Neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek. Dat kost je niets, en je weet daarna of het iets voor je is. No strings attached. Vul onderstaand formulier in en ik neem binnen een dag contact met je op.


Contact
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam